Solo i Skottvång

Gjorde ett soloartistframträdande på trevliga Skottvångs gruva i helgen. Både mina egna och andras låtar fick mycket fint mottagande av den sommarpiffiga publiken.

En 20-nånting årig kille i publiken önskade i slutet av kvällen att få höra låten Shallow med Lady Gaga. Den kunde jag inte spela, men nu har det gått några dagar och jag har lärt mig den, lagt den till repertoaren. Bra låt dessutom!

För att överleva som frilansmusiker över tid behöver man ständigt utvidga sin repertoar, öva på utförande, sköta om utrustning, tänka på klädsel efter situation, vara lyhörd inför kunders önskemål (till viss gräns förstås) och samtidigt styra skeendet så att det blir trivsamt för en själv. Svårt? Ja. Men oftast värt mödan, tänker jag efter 25 år i yrket.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.