Äntligen video!

“Try a little harder and reach a little longer” Jag gillar den stenhårda devisen. Den känns trovärdig. Men visar inte hela bilden. Den saknar empati. Nåja.

När det gäller datorer, gränssnitt, konvertering av filer, ja överhuvudtaget ny teknik får jag kämpa för att klara av sånt som andra verkar tycka är enkelt. Nu har jag äntligen, med hjälp av goda råd från kunniga vänner, lyckats klippa ihop en liten video.

Peppad av devisen ovan, kämpade jag alltså vidare när jag stötte på tekniska problem i filmklippningsprogrammet Final Cut Pro X. Svetten får tyvärr en speciellt oangenäm doft när jag sitter vid datorn, varför är det så? Resultatet av mödan ser ni här nedan.

Under våren vill jag fortsätta öva mig i videoklippningens ädla konst. I kamerans hårddisk finns fortfarande timvis med oklippt film från flera års turnerande med olika musikgrupper!

Strövtåg i folkton är en solokonsert där jag framför musik som jag tycker har folkton. Instrument varieras en hel del: munspel, kohorn, sälgflöjt, elgitarr med loop-pedal, akustisk gitarr, mandola, mandolin och sång. Västmanlandsmusiken har med Strövtåg i folkton i sin utbudskatalog. Tack Kella Naeslund, som fick mig att komma igång med videoklippandet.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.