Gitarren på ryggen i säkert förvar

IMG_6879Händerna fria för att öppna dörrar, bära förstärkare eller en kaffekopp. Gitarren i säkert förvar på ryggen. Smart tänkt!

Det finns förstås även mjuka, sköna gitarrfodral av ryggsäcksmodell. Jag har dock slutat att bära akustiska gitarrer i mjuka fodral. En kulen vinterkväll hände nämligen det som inte får hända. Efter avslutade musiklektioner möttes jag av trasig utebelysning och blixthalka på förstutrappen, greppet under skorna försvann och jag föll handlöst bakåt. Landade raklång på ryggen och fick lyssna till hur min fina Collingsgitarr sprack inuti sitt mjuka ryggsäcksfodral när den mötte stentrappen.

“Don´t let the same dog bite you twice” sade Chuck Berry i en dokumentärfilm jag såg. För att undvika krossa fler akustiska gitarrer monterar jag ryggsäcksremmar i några av mina hårda gitarrfodral. Bilden ovan visar fodralet till min Gibson 335:a, halvakustisk elgitarr. Remmarna har suttit där i 20 år och sitter stadigt än idag.

Tips till alla er som går och bär runt på era gitarrer:

Elgitarrer av solid modell sk “planka” = mjuka fodral funkar

Akustiska/halvakustiska gitarrer = hårda fodral + gärna egenhändiga ryggsäcksremmar

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.