Kunglig underhållare för en dag

Under sången “I en paus” inser jag att Kungen och Drottningen står och stirrar rakt på mig under flera minuter… av naturliga skäl eftersom jag anlitats som trubadur/underhållare.

Och jag hinner börja tänka på Patti Smith, som kom av sig när hon sjöng en Dylanlåt inför alla prominenter under Nobelfesten härom året. Men dessa tankar släpper jag direkt och koncentrerar mig på att berätta sångens historia. Märker efter hand att det går bra, kungaparet ger positiv respons med ögon och ansiktsuttryck.

 

Framförandet med klockorna får Kungen att skratta till. Och det känns ju bra, att få Kungen att skratta menar jag. Lite av en dröm faktiskt.

Silvia gillade nog kohornet mest. Hon såg i alla fall som gladast ut vid hornlåten.

Tack till utmärkta fotograferna som fotade vid Sörmlandsledens nyinvigning häromdagen. 1:a bilden (med kungaparet) tog Jarmo Haapamäki och resten av bilderna Anders Grevby.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.