Instrumentvård och förbättringar

Januari/februari månad brukar vara lite lugnare för mig som frilansmusiker. På sistone har jag jobbat med min barytontelecaster. Originalstallet har ersatts till ett för vänsterhänta, dvs stallmicken har bytt vinkel. Nu får jag mera twang i tjocka strängarna och något mildare diskant i de tunna strängarna.

Dessutom har jag bytt ut aluminiumsadlarna till mässing förutom de tjockaste strängarna som fått en sadel i rostfritt stål. Detta för att få mer dynamik och lite mjukare ljud i diskantsträngarna och tuffare, lite elakare ljud för tjocka strängarna.

Därtill har de tunga volym/tonrattarna av metall bytts till lättare. Under plektrumskyddet har jag tagit bort trämaterial också. Nu väger gitarren endast 3,2 kg i sin helhet, skönt!

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.