Kursavslutning med Ale Möller

Under våren 2018 har jag fortbildat mig under ledning av legendaren på bilden, multiinstrumentalisten/världsmusikanten Ale Möller.

Tillsammans med ett tjugotal aktivt yrkesverksamma folk- och världsmusiker har vi arbetat med rytmiska-, melodiska- och ackordiska övningar. Vi har jobbat med att “få ut” musiken ända till instrumentet, från hjärnan till fingrarna. Vi har nött övningar tills de satt sig i muskelminnet. Tex med hjälp av ramsor övat rytmiska överlagringar, ofta tihajer dvs upprepningar om tre som till slut landar på tungt taktslag. 

Resultatet är bl.a. att jag vant kroppen vid att utföra nya rytmiska flöden och känner mig tajmingmässigt säkrare jämfört med innan kursen. Ales förmåga att smitta sin omgivning med entusiasm och alla nya vänner jag fått är finfin bonus! 

Nu längtar jag till steg II av denna kurs, våren 2019!

PS. Redan till hösten 2018 finns möjlighet att gå en kurs som drivs av Arvid Rask och har liknande upplägg om än på något lägre nivå, perfekt avstamp inför musikhögskolan. Kontakta Arvid genast för mer information!

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.