Sådan far, sådan dotter

image (7)Vår niomånaders dotter äter och växer varje dag. Just nu övar hon en hel del på pincettgreppet.  Och vad kan väl passa bättre än att skruva på reglagen till min Fender Princetonförstärkare…

image (8)

Jag köpte en begagnad Mexicotele på Blocket. Pickuperna brusade, halsen var i mitt tycke för tjock, volymratten satt för hårt, stallet var för mjukt etc. Då investerade jag i nya Nocasterpickuper från -51, Joe Barden-stall, Klusonmekanik, nya volymrattar och jag slipade ned halsen med sandpapper från U- till någonting mitt emellan C- och V-form. Mattias Filander och David Sundberg hjälpte mig att sätta dit grejorna och vips, nu har jag en kalasfin gitarr! De är verkligen duktiga gitarrbyggare.

Varje instrument har en egen röst och berättar en unik historia. Om en tar sig tid att lyssna in den, förstås.

 

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.