Visbyfestivalen

Låtskrivare och artister från Australien, Amerika och Europa framträdde på Visbyfestivalen. En sak som gör denna festival unik är att alla artister framför sina egna låtar, alltså inga covers!

Tidningen Hela Gotland gjorde reportage, kul att bli omnämnd. Foto Dennis Pettersson. Bra ljud, tack PA kompaniet!

Jag framförde bl.a. Vegan för en dag, Bara en gitarr till och Vindens sång. Senare under kvällen kom människor fram och citerade brottstycken ur mina texter, drog egna slutsatser och tyckte t.ex. att jag inte ska sälja nån fler gitarr (som en låt handlar om)

Backstage med sångaren i The Hooters, Eric Bazilian. Honom såg jag uppträda i Åre 1989… nu behövde han låna mitt axelband. Eric fick feeling och började spela Bach violinsonater för mig på sin elmandolin. Han sa han hade övat på det hela vintern, och det måste han ha gjort för han kunde allt utantill och det lät mycket bra. Eric har bl.a. skrivit låten One of us och jobbat med storheter som Patti Smith, Jon Bon Jovi, Robbie Williams, Scorpions och Ricky Martin för att nämna några.

Finskdanska delikata duon Mirja Klippel, sång/mandola och Alex Jonsson, elgitarr. Han hade lindat smörpapper runt strängarna på 12:e band på en låt. Det lät som en banjo på avstånd, snyggt! Starkaste akten på festivalen var utan tvekan supersystrarna Bondesson i Baskery, banjopunkdrottningar, måste upplevas. 

Från det ena till det andra:

Nu återstår några veckor till ödesvalet som för mig handlar om klimat och demokrati. Jag har åtagit mig vara valsamordnare för ett parti som känner solidaritet med det ekologiska systemet, djur&natur, och med alla människor som lever nu och i framtiden. Stort jobb, kan tyckas. Om ett par dagar blir det basketmatch med självaste finansmarknadsministern Per Bolund, MP. 

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.