Förberedelser inför Hornstämman i Dunker 23 maj

hornst affishc

Förberedelserna inför året Hornstämma (3:e året i rak följd!) är i full gång. Arrangörsföreningen Dunkers Hornblåsare har haft planeringsmöte. Vi har blivit beviljade stöd från Statens Kulturråd, Landstinget Sörmland, Kulturmiljonen i Flens kommun och Nomis Musikproduktion. Årets upplaga av Hornstämman i Dunker bjuder på kurser i hornslöjd, kulning och polskedans (nybörjarnivå).

Nytt för i år är horn- och kulningskonserten i Dunker kyrka kl 19. Extra tack till Dunker-Lilla Malma församling som ställer upp med den vackra konsertlokalen Dunker kyrka!

Nu pågår affischering/annonsering för fullt på anslagstavlor, via fejsbok, i tidningen LIRA, privata hemsidor med mera.

Sverige har endast två hornstämmor. En i Nås i Dalarna och en i Dunker i Sörmland. Horn- och kulningsmusiken är den äldsta folkmusik vi har och det känns fantastiskt att vara en del av den traditionen.

Tradition i förändring, kanske man bör säga eftersom musiken hela tiden lever och förändras. Till exempel har lurmakaren Jan Nordkvist tillsammans med Dunker Hornblåsare och Flens kommun låtit ta fram ett vegetariskt alternativ till kohorn, nämligen granhornet! En fördel med granhorn är att det är något enklare att få ton och det går även att stämma, vilket öppnar dörren till samspel!

Välkomna till Dunker Hornstämma 23 maj!

Koordinater: 59.1668,16.8128

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.