Gitarrfestival i Mellösa, pizzabakning och gapande björn

Gitarrfessstival, smaka på ordet… gott, tycker jag.

Nästan alla människor har någon gång försökt spela gitarr. De flesta tycker att det är lite bökigt, att fingrarna inte räcker till. Men efterhand, när en övar var dag, räcker fingrarna längre. Till slut infinner sig ett slags flyt i spelet, det känns bra att utföra och förhoppningsvis vackert att lyssna till. Soffpotatisar kommer dock inte långt…

H1530094

Som 20-åring arbetade jag en säsong på Hotell Åre Björnen. Jag förhandlade mig till en heltidstjänst som gitarrist/diskare/pizzabagare. Det innebar, förutom diskning och pizzabakning även klassiskt gitarrspel fyra kvällar per vecka i á la carterestaurangen. Med nystruken skjorta satt jag och spelade igenom hela notpärmen två varv per kväll. Notstället blänkte i skenet från en nioarmad silverkandelaber. Mitt emot mig, stort björnskinn uppspikat på väggen. Upp och ned, med gapet nedåt. Alla gästerna tvungna att passera mellan björnskinnet och mig för att komma in- eller ut från restaurangen. Ibland kom det fram salongsberusade middagsgäster, stoppade dricks i min bröstficka och önskade en låt.

Efter den säsongen i Åre har 25 år och mer än 2000 konserter passerat och musiken har tagit mig till Europa, Nordamerika och Asien.

Nu är det äntligen dags för en gitarrfestival på hemmaplan, bara ett par mil från min ytterdörr.

7-10 maj arrangeras den första Gitarrfestivalen i Mellösa, Södermanland.

11079562_1577488655843276_6120139992489260295_o

Gitarrfestivalen bjuder på rikskända gitarrfantomer såsom Göran Söllscher, Janne Schaffer och Erik Söderlind. Undertecknad känner sig mycket hedrad och glad att vara engagerad tre kvällar av fyra och jag känner mig grymt taggad inför varje spelning!

7 maj Stockholm Lisboa Project “fado, polska & beyond” Premiär för nya laguppställningen med Rita Maria, sång och Alice Andersson, saxofoner! Jag spelar mandola med SLP.

9 maj James Hollingworth Band James har skrivit Mört som simmat bört, Älgarna demonstrerar, Hur ska jag göra för att komma över vägen och många andra svängiga låtar för barn och för vuxna. Jag spelar Telecaster, elgitarr med JHB.

10 maj Berg & Stålspets gitarrduo Sånger med gitarrer. Intrikata originallåtar och egna versioner av popdängor från 60-talet och framåt. Jag spelar akustisk stålsträngad Collings Babygitarr, Telecaster elgitarr och mandola på denna konsert.

Kolla in hela programmet här: GITARRFESTIVALEN I MELLÖSA 7-10 maj, hoppas vi ses!

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.