Skriv en låt

11124702_10153009636309227_981024500_n

En ny låt börjar ofta med att jag kommer upp med en liten melodisnutt, ett motiv. Sen utvecklar jag den snutten med ett påstående till, kanske i samma stil. Ganska ofta kommer sedan en fördjupning åt något håll, en kontrasterande del som säger något delvis annat. På slutet understryks den ursprungliga idén igen.

Det gäller att vara bejakande och uppmuntrande emot sig själv. Annars stannar idén i huvudet redan innan den hunnit fästas på papper. Här ovan en liten skiss på en glad gitarrjingel som Lutte Berg och jag ska prova att spela på nästa repetition. Introt syns inte här men påminner lite i känslan om signaturmelodin till en amerikansk talkshow, typ Letterman. Titeln är på engelska Go for it. Helst skulle jag vilja hitta en svensk titel… finns det förslag? Mejla gärna förslag till mig om du kommer på nåt kul!

 

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.