Surfgitarrer

fullsizerender-39

Italienaren Surfer Joe efter sin spelning på Biografbaren i Eskilstuna nyligen.

Till vänster en blå Jazzmaster. Modellen introducerades 1958 och var tänkt för jazzmusik. Så blev det dock inte, jazzgitarristerna valde andra gitarrer att spela på.  Till höger en röd Jaguar vilken introducerades 1962 och har kort mensur, (ca 4 cm kortare stränglängd än Jazzmaster) vilket ger ett karaktäristiskt plonkigt ljud. Båda är populära bland surfgitarrister. Jag älskar surfmusik. Allra helst när den kombineras med något mer. Till exempel vackra bilder, film eller bilkörning.

img_9841

Biografbarens artistbokare Patrik Kolar presenterade mig som “another guitar virtuoso” inför Surfer Joe. Sen poserade vi med fina gitarrer. Tack för det, Patrik!

Ju mer specifikt intresse en har och delar med andra, desto mer broderskapskänsla känner jag. När två personer förstår att deras kunskaper- och kärlek till det gemensamma intresset delas, får eventuella språkliga barriärer och nationaliteter underordnad betydelse. Jag har upplevt samma öppna och trevliga attityd hos tävlingskanotister i olika länder jag besökt. Efter det att jag förklarat att jag också är tävlingskanotist, alltså. Det gäller antagligen även många andra “smala” intressen/hobbies, tänker jag?

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.