Blues Detour på Fasching

fullsizerender-38

Min sambo bjöd mig på höjdarkonsert på Fasching. Från vänster Ale Möller, Eric Bibb och Knut Reiersrud spelade fantastiskt bra. De har arbetat fram en mycket varierad blueskonsert med inslag av grekisk-, norsk- och amerikansk musiktradition. Ljudet sköttes av ypperlige Hans Surte Nordin.

Eric både sjunger och spelar övertygande med himmelskt ljud i sin gitarr. Den ser ut som en klassisk nylongitarr i kroppen men har stålsträngar. Knut tillför bland annat stiligt slidespel, loop/delaypedaler och roliga mellansnack med sin norska accent. Bästa låten tycker jag var den grekiska blues som lät molltersen stiga till dur. Ales förmåga att lyfta fram och stötta sina medmusikanter imponerar alltid på mig. Han är i mitt tycke världsmästare på att bygga broar mellan scenen och publiken, därtill den mest fullfjädrade musikant jag träffat på.

Tack till mormor Kerstin och hennes Kjell som var barnvakter!

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.