VM-blues i bystugan väcker minnen från Memphis

Senast Clas Yngström och jag spelade unplugged var i Memphis på Folk Alliance Festival 2010. Det är Nordamerikas största singer- & songwriterfestival. Den pågår en vecka och lockar tusentals musiker, artister, branchfolk, bokare, skivbolag från hela USA och delar av övriga världen

DSC_0117

Jag minns ett tillfälle när jag klev ut ur hissen på hotellet i Memphis. Då mötte jag en storvuxen, tatuerad yngling med tuppkamfrisyr och mandolin under armen. Jag hade också mandolinen med mig och mumlade -How do you do, varpå han med basröst utbrast -MANDO POWER!, sträckte upp pek- och lillfingret och stirrade mig stint i ögonen. Vi bytte plats, han klev in i hissen och jag ut ur densamma. Dörrarna slog igen och han försvann iväg upp till något av de hundratals hotellrum där det pågick showcase-konserter. Fantastiskt kul att känna broderskap bara genom att bära runt på ett mandolinfodral!

DSC_0134

VM-blues i bystugan, Hinsnoret, häromkvällen! Clas Yngström elgitarr & sång, Ulf Åhman trummor, Makkan Aldén elbas, Jaan Paltman dragspel, piano och jag på mandolin, elgitarr, munspel & sång.

“Boppen” Björklund elgitarr, Micke Eriksson trummor och Klas Lövgren elbas hoppade upp på scenen och rev av ett knippe bluesrocklåtar lite senare på kvällen.

DSC_0151

Såväl akustisk americana, Chuck Berryklassiker och Creamlåtar spelades denna afton.

DSC_0109      DSC_0113

Första set spelade vi unplugged, dvs på lätt förstärkta, akustiska instrument. Här syns Clas Yngström gitarr och Janne Paltman med sitt dragspel.

Foto: Eva Englund

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.